Friday, November 8, 2013

Хүнсний ногоо-Лууван




Лууван тарих
  • 4 дүгээр сарын 25-наас 5 дугаар сарын 5-ны хооронд тарина.

Шим тэжээл сайтай, хог ургамалгүй сайтар боловсруулсан хөнгөн, элсэнцэр бүтэцтэй хөрсөнд тариалахад тохиромжтой. Урьд жилд нь байцаа, сонгино, сармис, өргөс хэмх зэргийг тариалж байсан хөрсөнд тарьж бас болно. Харин урьд жил нь үндэс үрт ургамал ургуулсан талбайд тарьж болохгүй.


Улаан лууванд амин дэм маш ихээр хуримтлагддаг учир сувиллын ногоо гэж нэрлэдэг.Луувангийн хараа сайжруулдаг нь батлагдсан бөгөөд  дэлхийн 2 дугаар дайны үед Оросууд нисгэгчидээ шөнийн харах чадварыг нь сайжруулахааар хэт их лууван идүүлж байсан гэнэ. Лууван 10-12 градуст илүүтэй ургадаг учраас дөрөвдүгээр сар гармагц тарьж болдог аж. Лууванг эгнээ хооронд 15-20 см, 2-2.5 см-ийн гүнд тарьдаг ажээ.   Тарьсны дараа 3-4 хоногийн зайтайгаар бага нормоор дахин дахин усалж хөрсний өнгөн хэсгийг хатаж өрөмтүүлэхгүй байж байлгаж чадвал 12-18 хоногт бүрэн соёолно.

2015





No comments:

Post a Comment